Határtalanul 2021 – 8. osztály

A Kálvin János Református Általános Iskola még 2020-ban sikeresen pályázott határon túli tanulmányi kirándulásra, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „HATÁRTALANUL!” elnevezésű program biztosított számunkra. Rengeteg nehézség adódott a tervezési-szervezési időszakban, hiszen a Covid járvány miatt a megvalósítás időpontja több, mint egy évet csúszott.

Nagyon örültünk amikor megtudtuk, hogy „A kirándulás a Magas-Tátra legszebb tájain” elnevezésű tanulmányi kirándulásra 2022. április 25-29-én kerül sor. A két nyolcadik osztály 52 tanulója és 4 tanára felejthetetlen napokat töltött el a Felvidéken. A gyönyörű helyszínek mellett a magyar kultúráról, a magyar történelemről és az ottani emberek életéről tudtunk meg számos érdekes információt.

A kirándulás előkészítéseként rendhagyó órák keretében készültünk a kirándulásra. A bemutatott Ppt-s előadás nagy tetszést aratott. A történelmi múlt a tanulók ismereteit bővítette és empátiakészségüket fejlesztette. Nem ismerték a magyarság e csoportjának szomorú múltját, de bizakodással töltötte el őket a jelen pozitív ismerete. A felelős magatartás szabályait is megismertük.

Prezentációt készítettünk a szülőknek az előzetes ismereteink alapján a tervezett útvonalról. Utazásunk megszervezésében a Talabor utazási iroda volt a segítségünkre.