A Magyar Diáksport Szövetség több mint 15 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amelyet immár 8. éve nemzetközi színtéren is megszervez Európai Diáksport Napja elnevezéssel az iskolai közösségek részére.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott iskolánk, amikor szeptember utolsó péntekén egész napos gazdag sportprogramot szerveztünk a tanulók számára. A programokkal aktivitásra ösztönöztük a gyerekeket, népszerűsítettük körükben az egészséges, mozgásban gazdag életmódot valamint megtapasztalhatták a sport örömét, szépségét, élményét.
A napot zenés tornával kezdtük, melyet Kósa-Varga Ágnes testnevelő tanár néni vezetett, s aki a nap főszervezője, koordinátora is volt.
A bemelegítés szükséges volt ahhoz a 2023 méteres futáshoz, melyet az Iskolaköz utcában tettek meg a gyerekek és a felnőttek egyaránt.
A futást követően egy izgalmas váltó-és sorversenyeken mérték össze ügyességüket az alsó és a felső tagozatos osztályok.
A Sportnap kiemelkedő eseménye volt a tornacsarnok mellett épített műanyag borítású sportpálya átadása. Az átadón Farkas János igazgató úr nyújtott tájékoztatást az építkezés folyamatáról és költségeiről és mondott köszönetet a kivitelezőnek a megvalósításért, a fenntartó presbitériumnak és a szülőknek a támogatásért.
Nagytiszteletű Becsei Miklós elnök-lelkipásztor áldásmondással adta át a sportlétesítményt és az Ige szavaival is biztatta a tanulókat a pályán való sportszerű játékra.
Az ünnepélyes átadás után szemet gyönyörködtető bemutatóban volt része a jelenlévőknek. Az 5.a osztályos lányok szalaggal végzett bemutatója mindenkit elvarázsolt, s ami méltó nyitóműsora volt az átadó ünnepségnek. A koreográfiát összeállította és betanította Majoros-Varga Edit testnevelő.

Fantasztikus látványt és igazi élményt nyújtott az az extrém sportbemutató a közönségnek, mely az iskola Alapítványának támogatásával valósult meg.

Szabados Ádám Freestyler foci Show-jában elképesztő trükkökkel és szuper ügyességével kápráztatta el a gyerekeket. Orosz Csaba a Flatland BMX show bemutatójában követhetetlen pörgéseket, forgásokat, trükköket mutatott be a gyerekeknek.

Igazi futball élmény volt a Várda Labdarúgó Akadémia U12-es tehetséges futballistáinak látogatása, akikkel 5-6. osztályos tanulóink barátságos mérkőzést játszottak, s melyen 3:1-re a hazai csapat győzött. Elismerés illeti a Kisvárda csapatát is: maximális fegyelemmel, intelligens játékkal, magas technikai és taktikai tudással játszottak. Élmény és hatalmas megtiszteltetés volt ellenük játszani. Köszönjük az edzőiknek, Fodor Tamásnak és Bodnár Lászlónak, hogy elfogadták a meghívásunkat.

A délután is az élményteli sportolás jegyében telt: kosárlabdázhattak, floorballozhattak a gyerekek, valamint folytatódott a kerékpáros, exatlonos és íjászati állomásokon is a program.

Különleges élményekkel gazdagodtak a gyerekek és felnőttek egyaránt a 2023. évi sportnapon. A napot a Rotary által felajánlott jégkémevéssel koronáztuk meg, pótolva a sok mozgásban elvesztett energiát. ????

Hálás szívvel köszönjük a tantestület minden tagjának a nap folyamán nyújtott segítségét, a nagyszerű programok szervezését, előkészítését, a megvalósításban való részvételt!

Soli Deo Gloria!

Fotó, hangosítás: Bartha Krisztián rg.

Beszámoló: Kósa-Varga Ágnes szervező pedagógus, Kertes Lászlóné igh.