Izgalommal teltek meg csütörtök délután a Kálvin iskola folyosói, tantermei, kisebb-nagyobb zugai, szegletei egyéb helyiségei.

Mesés jelmezbe öltözött osztályok indultak el a 7 próbás vándorútjukra, hogy a királykisasszonyt ki tudják szabadítani a hétfejű sárkány fogságából.

Vándorútjuk közben szükség volt az eszességükre, ügyességükre, bátorságukra, gyorsaságukra, kitartásukra. Mindezek segítségével oldották meg a mesei feladványokat, fogták ki az aranytóból az aranyhalat, válogatták a magokat a szegény ember házában, álruhába öltözködtek a kacsalábon forgó palota toronyszobájában, szabadították meg az almafát a termésétől, harcoltak a sárkánnyal és a boszorkánynak is segítettek a fiatalság, szépség, kedvesség varázsalmáját visszaszerezni.

Minden osztály s benne minden gyerek kiállta a próbákat!

A királykisasszony kiszabadult a sárkány fogságából és gazdagon megjutalmazta megmentőit. A kis hősök aranytallérral térhettek haza.

A zárórendezvényen értékelésre került az osztályok által megfejtett képrejtvény valamint a rajzverseny eredményhirdetése is megtörtént.

Szeretettel gratulálunk az osztályoknak és a rajzversenyen résztvevő minden gyereknek és helyezettnek!

Véget értek a MESEHÉT mesés programjai. Bízunk abban, hogy a gyerekek a képzeletbeli,tarisznyájukba eltették a hét minden mesés, kellemes, felejthetetlen emlékét.

Hálás köszönet az alsó tagozatos munkaközösség minden tagjának, hogy mesés helytállásukkal, munkájukkal, ötleteikkel a gyerekeknek örömöt, nagyszerű élményeket nyújtottak.

Soli Deo Gloria!

Fotó: Bartha Krisztián rg

Beszámoló: Kertes Lászlóné igh.