A MESEHÉT második napjának délelőttjén az osztályok az eszességüket és az emlékezetüket tették próbára a KÉPREJTVÉNYEK közös kitalálásával. A megoldásokat a MESELÁDIKÓBA gyűjtötték a gyerekek s nagy izgalommal várják a csütörtöki eredményhirdetést. A program szervezője: Bartháné Pető Mónika tanító néni volt.

Délután került megrendezésre a várva várt rajzverseny, ahol az osztályok kettő vagy három ügyes kezű tanulója mutathatta meg tehetségét. Egy óra alatt kellett elkészíteniük a Nyúlpásztor című magyar népmese illusztrációját az általuk választott technikával. A zsűrinek nehéz lesz választania a sok ötletes, tetszetős pályamunka közül, melynek eredményhirdetésére szintén a zárórendezvényen kerül sor. A rajzverseny szervezője Czomba Zoltánné Ági néni és Kondor Anita tanító nénik voltak.
Előzetes feladatként, az elmúlt héten, az osztályok meseillusztrációt készítettek egy-egy meghatározott meséhez. A főbejáraton érkezőket ezekből a szebbnél szebb rajzokból készített kiállítás fogadja. Ha arra járnak mindenképpen vessenek néhány pillantást a gyerekek munkáira!
A kiállítást Bakos Sándorné Magdi néni és Kondorné Menyhárt Edina tanító néni állította össze.
Köszönjük szépen a MESEHÉT keddi mesés napjának a mesés szervezését az alsós munkaközösség tagjainak!

Fotó: Bartha Krisztián rg.

Beszámoló: Kertes Lászlóné igh.