A tanító nénik néhány hete azon gondolkodtak, hogyan lehetne kialakítani egy olvasósarkot, ahol a gyerekek bekuckózva, szívesen merülnének el egy-egy könyv olvasásában.

Sok-sok kreatív ötletnek és ügyes kéznek köszönhetően készült el – a Magyar Népmese Napjához kapcsolódó MESEHÉT első napjára – az 1. emelet folyosójának végén az OLVASÓKUCKÓ.

A gyerekeket már messziről hívogatja a mindig üde mesefa a kedves kis sárkányaival, a kényelmes nyuszifotelek, a pihe-puha szőnyeg és az a barátságos és melegséget sugárzó környezet, amit a tanító nénik nagy szeretettel készítettek a gyerekek számára. Természetesen az OLVASÓKUCKÓBÓL a könyvek sem hiányozhatnak! Felhívásunkra csaknem 120 darab szebbnél szebb könyvet ajánlottak fel a gyerekek, a szülők, hogy mások is megismerjék a kedvenc történetüket, meséjüket.

Hálás szívvel köszönjük a nagylelkű adományokat, mellyel bizonyára nagy örömöt szereznek a tanulóknak.????

Bízunk abban, hogy az OLVASÓKUCKÓ kialakításával a gyerekekhez közelebb, „kézközelhez” kerülnek a könyvek s olvasásuk által a csodás, nagyszerű történetek. Szeretnénk, ha tanulóink sok kellemes és hasznos percet, órát töltenének ebben a kis sarokban, melyben feltöltekezhet a szív, a lélek egyaránt, miközben fejlődik az olvasási készségük, a szövegértésük és ismereteik is gyarapodnak.

Hálás szívvel köszönjük az alsós munkaközösség tagjainak a munkáját, vezetőjüknek, Mónus Béla Csabánénak a kivitelezésben való nagyszerű szerepvállalását, valamint Kovács Erika tanár néninek és a karbantartók segítséget.

A hétfői megnyitón Kovács-Tóth Szilvia tanító-drámapedagógus köszöntötte az OLVASÓKUCKÓ majdani kuckózóit és hívta fel a figyelmet az olvasás fontosságára, valamint a kuckóban való helyes viselkedés szabályaira.

Az OLVASÓKUCKÓT Varga Sára Borka 3.b osztályos tanuló versmondásával nyitottuk meg. Ezt követően néhány osztály már meg is nézegethetett néhány könyvet, átélve a kuckózás élményét.

Soli Deo Gloria!

Dokumentálta: Bartha Krisztián és Kertes Lászlóné