,,Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is…!”

1. évfolyamosok bemutatója

Immár 2. alkalommal került megrendezésre iskolánk tanulóinak művészeti bemutatója. Az iskola belső udvara zsúfolásig megtelt a szülőkkel, hozzátartozókkal, akik érdeklődve várták a gyerekek táncos, énekes, prózai előadásait. Az összeállításban iskolánk néptánccsoportjai, a Tiszta Forrás Gyermekkórus, a 2. évfolyam drámatagozatos osztálya mutatkozott be. A bemutató végén az Ifjúsági Szatmár Táncegyüttes ajándékozta meg a közönséget a fergeteges táncelőadásukkal.
Tanítványaink az este folyamán bemutatták, hogyan lehet a népi játékoktól a magyar táncig eljutni kitartással, szorgalommal, de leginkább annak szeretetével.
Iskolánkban már 1. osztálytól kezdve lehetőségük van a gyerekeknek szervezett formában megismerkedni a néphagyományokkal, a népi gyermekjátékokkal.
A bemutató a legkisebbek bemutatkozásával kezdődött, akik az első fellépés izgatottságával készültek az alkalomra.

A tanulók művészeti oktatásában, nevelésében a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai vannak segítségünkre már az iskola indulásától kezdve. Színvonalas szakmai munkájukkal járulnak tanítványaink tehetségeinek kibontakoztatásához a zene, a tánc, a képzőművészet területén.

Az est folyamán is megtapasztalhattuk kiemelkedő szakmai munkájuk eredményét a tánckoreográfiáikban, a gyerekek előadásában. Hálás szívvel köszönjük Pinkovai Krisztina és Szarkáné Tóth Katinka táncpedagógusok áldozatos munkáját!

A művészeti bemutató műsorközlője: Kovács-Tóth Szilvia tanító-drámapedagógus volt.

A gálaműsor kellemes szórakozást, feltöltekezést nyújtott a jelenlévőknek, miközben a szívünket öröm és hála töltötte be.

Fogadják szeretettel az estről készült fotókat, melyet a műsorrendnek megfelelően több részletben, folyamatosan adunk közre.

Fotó: Ary István 8.a osztályos tanuló és Bartha Krisztián rendszergazda

Hangosítás: Bartha Krisztián