LOBOG MÁR NÉGY KIS GYERTYALÁNG….

Az iskolai adventi koszorú negyedik gyertyájának ünnepélyes meggyújtására került sor december 16-án reggel az iskola tornacsarnokában.

A hétről hétre egyre több világító gyertya szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor. A negyedik gyertya a szeretetet jelképezi, a „világ világosságának” eljövetelét hirdeti.

Az ünnepségünk kezdetén Nt. Becsei Miklós, a fenntartó egyházközség elnök-lelkipásztora szolgált igei gondolataival.

Az iskolai közösségünkbe az alsó tagozat színjátszó közössége hozta el az örömhír üzenetét. A kis gyerekek nagy szeretettel készültek és adták elő a közösség számára a műsorukat.

Felemelő előadásukkal figyelmünket a várakozás csodájára, a bennünk megszülető Szeretetre irányították.

„Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” (Pilinszky János)

Az elgondolkodtató és megható előadás után a szeretet és a boldogság pillanatait élhették át az előadók és a nézők egyaránt.

Az előadást összeállította és betanította: Kovács-Tóth Szilvia tanító-drámapedagógus. Köszönjük a színvonalas előadás szervezését, az áldozatos munkáját!

Fotó és hangtechnika: Ary István 8.a és Nagy Gergő 8.b osztályos tanuló, valamint Bartha Krisztián rendszergazda. A díszlet és a nézőtér bepakolásában köszönjük a technikai dolgozók segítségét.

Áldott adventi napokat kívánunk!