Több mint egy évtizede hagyomány iskolánkban, hogy diákjaink novemberben részt vesznek a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. Az idén is nagy izgalommal várták diákok és pedagógusok egyaránt a körzeti fordulót, melynek megrendezésére november 11-én került sor. A 3-8. évfolyamig megrendezett országos csapatversenyen iskolánk 21 csapata vett részt. A 7. évfolyam kivételével minden évfolyamon volt csapatunk, amely megmérette tudását. A magas szintű szaktárgyi ismeretet, jó gondolkodási és együttműködési képességet igénylő versenyt alapos és jó hangulatban zajló felkészülések előzték meg.

A megyei fordulón résztvevő csapatok közül minden évfolyamon az első hat helyen végző csapat díjazásban részesül. Az idén négy csapatunknak sikerült a legjobb hat közé verekednie magát.

Akik profik 5. a osztály /2. hely/: Nyíri Levente Csaba, Papp Kornél, Papp Laura, Papp Vivien

IQ betyárok 6. a osztály /1. hely/: Balázs Abigél, Makrai Márton, Márton Réka, Mózes Benedek

Észlopók 6. a osztály /6. hely/: Kertész Emília, Sultész Léna, Sustyák Bence, Tóth Vanda

Helikopter 8. a osztály /4. hely/: Havanyecz Attila Gergő, Jóni Dorina, Kondor Kamilla, Pankotai Réka

A két dobogós csapat részt vehetett az országos írásbeli döntőn, melynek lebonyolítására körzetünkben november 25-én Kisvárdán került sor. Az „Akik profik” csapata az ország legjobb 80 csapata között a 11. helyen végzett.

Az ő sikerükhöz nagyban hozzájárult volt tanító nénijük, Hompoth-Zolnai Ildikó négyéves alapozó munkája, amelyet alázatos szívvel legjobb tudása szerint végzett. Munkájának gyümölcse most érett be.

Az IQ betyárok csapata 82 csapattal mérte össze tudását az országos döntőben. Ők szintén 11. helyezést értek el.

Felkészítő tanáruk, Murgulyné Kovács Edit, nevezett csapatainak száma és azok eredményessége révén immár másodszor is elnyerte a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny tanári fődíját.
Tudjuk, hogy eredményeket elérni csak kitartó, szorgalmas és áldozatos munkával lehet. Tudjuk, hogy a képességek fejlesztése, a gyerekek motiválása minden sikerhez elengedhetetlen. De mi mindemellett hittel valljuk:
„Maga a menny Istene ad nekünk sikert, és mi az Ő szolgáiként kezdjük el az építést.” Nehémiás 2,20
Szeretettel gratulálunk a csapatok eredményeihez és Murgulyné Kovács Edit tanárnő felkészítő munkájának elismeréséhez!
Soli Deo Gloria!

Fotó: Bartha Krisztián