KÁLVIN-KUPA A KÁLVIN-HÉTEN
2022.10.25-én került megrendezésre a II. Kálvin – kupa elnevezésű focikupa iskolánkban. Célja a környékbeli iskolákkal való jó kapcsolattartás fenntartása, kiépítése, szakmai eszmecsere, a sportág népszerűsítése, a gyerekek mozgás iránti szeretetének növelése, elismerése- nyitotta meg a rendezvényt Farkas János intézményvezető.
Idén a rendezvényen 8 csapat vett részt: Nyírmeggyes, Nyírkáta, Nagyecsed, Kocsord általános iskolája, valamint a Képes és a Széchenyi iskola, a Géberjéni Tagintézményünk és a vendégfogadó Kálvin iskola csapata. A csapatokat 2 csoportra sorsoltuk, ahol az iskolák körmérkőzéses rendszerben harcolták ki a továbbjutó csoport első és második helyeket.
Kálvin-Széchenyi 6:1, Kálvin-Nagyecsed 4:0, Kálvin-Nyírmeggyes 1:1. Így Csapatunk a csoportból 1. helyen jutott tovább, és a másik csoport második helyezettjével küzdhetett meg a döntőbe jutásért, Kálvin-Nyírkáta: 5-2.
Ezt a meccset külön kiemelném, hiszen ez a mérkőzés jellemzi legjobban a csapatunk erejét. A mérkőzést 2 gólos hátrányból sikerült megfordítani úgy, hogy a fiúk maximálisan összefogtak, egymásért harcoltak. Nyugodtak tudtak maradni a kudarc ellenére, és betartva az utasításokat okosan, kreatívan fociztak, melynek meg is lett az eredménye. 5:2-re győztünk!
A harmadik helyért Nyírmeggyes-Nyírkáta harcolt, a mérkőzés döntetlennel zárult, majd a büntetőrúgásokat követően 2:0-ra győzött Nyírmeggyes.
A döntőben a Kocsord csapatával mérkőzhettünk, szoros és izgalmas küzdelem után győzött csapatunk 1:0-ra.
Végeredmény: 1. Kálvin
2. Kocsord
3. Nyírmeggyes
Legjobb kapus: Bánhegyi Csaba (Nyírmeggyes)
Legjobb mezőnyjátékos: Varga Attila (Kocsord)
Gólkirály: Lakatos Erik (Kálvin)
Köszönöm a fiúk munkáját, fegyelmezett hozzáállását, hogy egy csapatként dolgoztak, példásan összefogtak, és így tudtak egymásért küzdeni. Kiváló munka volt!
Igazán izgalmas és színvonalam mérkőzéseket láthattunk. Köszönjük az iskoláknak, hogy jelenlétükkel, magas sportági tudásukkal megtisztelték iskolánkat, jövőre újra visszavárjuk őket!
Gratulálunk minden csapatnak és felkészítő pedagógusaiknak!
Köszönjük a segítők munkáját: Balogh Ákos, Kondor Kamilla, Gáspár Nóra, Kardos Attila, Mózes Benedek tanulók egész napos helytállását.
Köszönjük Ster Roland segítségét és Bartha Krisztián hangosításban és fotózásban végzett munkáját.
A rendezvény szervezője, koordinátora és a beszámoló készítője Kósa-Varga Ágnes testnevelő tanár volt. Hálás szívvel köszönjük az áldozatos munkáját!
Soli Deo Gloria!