MOZI-KONCERT A ZENE VILÁGNAPJÁN

Az Óbudai Danubia Zenekar ’A zene világnapjára’ (október 1.) egy különleges mozi-koncertet mutatott be Mátészalkán a Zukor Adolf Filmszínházban, egyidőben két budapesti mozival.
A MOZI-KONCERT keretében a Zenekar csúcsminőségű koncertfelvételeiből vetítettek le egy összeállítást, így próbálva közelebb vinni a gyerekekhez a klasszikus zenét.
A műsor célja: segíteni a zene-és énektanárok munkáját, illetve közösségi élményt nyújtani a diákoknak – fogalmazott a Zenekar vezetője, Hámori Máté karmester.
A program szervezője Balogh Ferencné ének-zene tanár néni volt , aki így számolt be a szeptember 30-ai mozis zenei élményről:
„A koncertfilm vetítésére Mátészalkán 2022. szeptember 30-án került sor a Zukor Adolf Filmszínházban.
Iskolánkból több, mint 80-an vettünk részt, s valamennyiünknek nagy élmény volt ez a különleges zeneóra. Hámori Máté karmester ismertetője elragadóan hozta közelebb a zenét a gyerekekhez. Mesélt a karmester munkájáról, a zenekari hangszercsoportokról, a hangszerek szerepéről, az együttműködés fontosságáról. Csodálatos zenei részletek bemutatásával figyelhettük meg a szóban elhangzottakat. A több, mint 1 órás „MoziZene” adás alatt minden gyermek feszült figyelemmel hallgatta a Zenekar koncertfelvételét. A gyerekekben sok minden megmaradt, amit a filmvetítés során hallottak.
Hálásan köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a nagyszerű kezdeményezésnek!”
Köszönjük a szervezést és a programra elkísérő Lakatos Mártonné és Kigyörgyné Bakos Noémi pedagógusok munkáját.
„Legyen a zene mindenkié!” (Kodály Zoltán)