A Magyar Diáksport Szövetség több mint 15 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amelyet immár 7 éve nemzetközi színtéren is megszervez Európai Diáksport Napja elnevezéssel.
Ez a nap nemcsak arra kínál lehetőséget, hogy a diákokat aktivitásra ösztönözzük, hanem arra is, hogy népszerűsítsük körükben az egészséges, mozgásban gazdag életmódot.
A programhoz csatlakozás feltétele volt, szeptember utolsó péntekén – idén szeptember 30-án – egy 120 perces sportprogram megszervezése, mely az intézmény infrastruktúrájához, eszközeihez igazodik. Az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő táv, idén tehát a 2022 méteres futás teljesítése volt.
Iskolánk is csatlakozott a programhoz egy sportos délelőtt megszervezésével, melynek felelőse Kósa-Varga Ágnes testnevelő tanár néni volt.
A 2022 méteres futáshoz való bemelegítést az iskola udvarán minden tanuló és pedagógus elvégezte Bulyáki Lívia fitness edző vezetésével. Igazán élvezetesre sikerült a reggeli ébresztő, átmozgató torna.
Ezt követte az „iskolakerülő” 2022 méteres futás.
A tanulókat ezután több helyszínen is rengeteg, érdekes mozgás lehetősége várta.
A tornacsarnokban nagy tetszést aratott a Exatlon-pálya, melyen a gyerekek az ügyességüket, bátorságukat tehették próbára.
Ugyanitt Nagy Zoltán vezetésével egy kerékpáros ügyességi pályát is kipróbálhattak a tanulók.
A tornateremben Hriczik Csaba vezetésével az íjászattal ismerkedhettek meg az érdeklődők.
Mindezek mellett volt darts, célbadobás, kötélhúzás, ping-pong.
Egy élményekkel és mozgással teli napot töltöttek el tanulóink!
Szeretettel köszönjük a fent felsorolt állomásvezetők, a szervező és a segítő pedagógusok munkáját: Balogh Ferencné, Farkas János, Gergely Zoltán (karbantartó), Győrfiné Herman Katalin, Juhos Péter, Kovács Attila, Matyi Tamásné, Szép Tamás, Vadász Sándor Zoltán.
SDG