Berekfürdői Örökségünk tábor osztálykirándulás (8.a)

Berekfürdői Örökségünk tábor osztálykirándulás (8.a) 2022.09.17-22.

 

  1. nap

Szombat: vonattal érkeztünk a Megbékélés Házához. Délután a helyi strandfürdő termálvizes medencéjét próbáltuk ki. Estére már mindenki elhelyezkedett, megismerkedett az Ifjúsági Házzal és környezetével.

 

  1. nap

Vasárnap: Szervezett hagyományőrző foglalkozásokra került sor, csoportos közösségi játékokkal, közös néptánccal töltöttük a nap nagy részét.

 

 

  1. nap

Hétfő: Buszos kirándulásra indultunk. Először Szolnokon látogattuk meg a méltán népszerű REPTÁR múzeumot, ahol sok igazi vadászrepülőgépet, különleges helikoptereket, láthattunk az udvaron, majd az épületben kipróbálhattuk a kiképzéskor használt forgógömböt is. Ezután a kiskörei vízerőmű és hallépcső következett, sok érdekességet hallottunk az idegenvezetőtől.

 

  1. nap

Kedd: A táborban maradtunk. A Református Szeretetszolgálat dolgozói tartottak érdekes és játékos előadásokat munkájukról, délután 5 csapatban különféle ügyességi feladatok következtek.

 

  1. nap

Ismét buszra szálltunk és a tiszafüredi Szabics Kikötőnél várt ránk egy szép sétahajózás. Utána kerékpárokra pattantunk és a Tisza-hídon átkerekeztünk a poroszlói Ökocentrumba. Itt szabad program keretében csodáltuk meg a Tisza-tavi élővilágról készített kiállításokat. Megnéztük a hatalmas akvárium halait, majd kinti részen is felfedeztünk őshonos állatbemutatókat, sőt vízi játszóteret is.

 

  1. nap

A szomorú hazautazás napja. Bár a szívünk hazahúzott családunkhoz, otthonunkhoz, mégis, legszívesebben még maradtunk volna. Az időnk azonban lejárt. Vonatra szálltunk és elindultunk hazafelé. A szülők már nagy izgalommal vártak ránk a szalkai állomáson.

 

Örömmel emlékszünk majd vissza ezekre a szép napokra, az esti összejövetelekre az alagsori játékszobára, az itteni kápolnában zajló közös éneklésünkre, beszélgetésekre, finom ebédekre, együtt töltött percekre. Köszönjük Istennek, hogy eljutottunk erre a helyre, és mindannyian haza is tértünk.