TANÉVNYITÓ A KÁLVINBAN

Szeptember 1-jén 8 órakor becsengettek a Kálvin János Református Általános Iskolába is, és elkezdődött a 2022/2023. tanév.

Az iskola egyenruháját viselő kicsik és nagyok ismét benépesítették az iskola belső udvarát s a találkozás öröme, a nyári élmények felidézése töltötte be a teret.

A legkisebbek az ISIZSÚR foglalkozásai után már bátran lépték át az iskola küszöbét és foglalták el a kiemelt helyüket tanítóikkal együtt.

Kertes Lászlóné igazgatóhelyettes köszöntötte a vendégeket, a diákokat, a pedagógusokat és a gyerekeket elkísérő szülőket.

Nt. Becsei Miklós lelkipásztor igei szolgálatával köszöntötte és adott lelki útravalót az egybegyűlteknek. (Az igehirdetés tartalmát az előző bejegyzésben olvashatják.)

Farkas János intézményvezető ünnepi beszédében útmutatást nyújtott az iskola közösségének a sikeres tanévhez. Kitartásra buzdította a diákokat, mely lelki megerősödést is ad azoknak, akik ezzel a lelkülettel teljesítik a reájuk bízott feladatokat.

Az ünnepségen az 1. osztályos tanulók verses műsora az iskolakezdés izgalmáról szólt, melyet bátran adtak elő a közösség előtt.

Bemutatásra kerültek az új munkatársak és a felső tagozatba lépő osztályok osztályfőnökei. Mindnyájuk munkájára Isten áldását kívánjuk!

Az iskola közössége megköszönte áldozatos munkáját BALOGH FERENC karbantartónak, aki a nyugdíjas éveit kezdi meg a tanév kezdetével. A mindenki Feri bácsija 2012 óta iskolánk dolgozója, aki már ezt megelőzően is aktívan és önként részt vállalt az iskola felújításából, szépítgetéséből. Keze által újultak meg, frissültek fel a tanterem falai, a táblák és kerültek jó állapotba a padok, székek. Személyében egy megbízható, precíz, ügyes, szerény, szorgalmas munkatársat ismertünk meg, aki a gyerekekkel is szót értetett, s akik tisztelettel és megbecsüléssel vették őt körül.

Örömökben, boldogságban, áldásokban gazdag nyugdíjas éveket kívánunk sok szeretettel!

Az ünnepség végén néhány osztály megörökítette a tanévkezdés pillanatát.

Kívánunk iskolánk minden tanulójának, pedagógusának, dolgozójának a tanév minden napjára ÁLDÁST, BÉKESSÉGET!

Soli Deo Gloria!

 

További képek az iskolánk facebook oldalán.