III. Adventi gyertyagyújtás


LOBOG AZ ÖRÖM GYERTYALÁNGJA IS
A szombati, rendkívüli tanítási nap tartalmas, örömteli ünnepre hangoló programokat tartogatott az iskola közössége számára.
A testvérosztályok karácsony előtti találkozása már megszokottá vált iskolánkban. A régen várt együttlét alkalmával az osztályok dalokkal, versekkel és kis apróságokkal köszöntötték egymást.
A találkozást követően kezdetét vette az iskolai adventi vásári forgatag. Az asztalokon a szülők és gyerekek által nagy gonddal készített, igényes kézműves portékák várták a vásárló gyerekeket, akik azon túl, hogy szeretteiknek választhattak meglepetéseket, nemes célt is szolgáltak vásárlásukkal. A bevétel összegével a Kárpát-medencei Oktatási Alap idei célkitűzéseit támogatjuk.
A napot elcsendesedéssel zártuk. Mészáros Zsolt káplán ünnepi, adventi gondolatai után meggyújtásra került az adventi koszorúnk 3. gyertyája. Az alkalmon nem lehettek jelen a 6. évfolyamos tanulóink, akik az elmúlt hetekben nagy szeretettel készültek erre az adventi szolgálatukra. A karanténba vonulásuk előtt azonban elkészítették ünnepi üzenetüket, melyet az iskolarádión keresztül hallgattunk meg. A műsorban szereplő versek, gondolatok a belső csendünk megteremtésére intettek, mellyel előkészíthetjük az Istennel való találkozásunkat.
Az „Adventi csend” c. műsort összeállították: Fórizs Istvánné és Kósa-Varga Ágnes osztályfőnökök.
Hálás szívvel köszönjük a gyerekek virtuális szolgálatát, a pedagógusoknak a felkészítést!
Töltse be szívünket advent 3. vasárnapján a hit, remény és az öröm fénye! SDG