Adventben…


Fellobbant az első gyertyaláng a Kálvin János Református Általános Iskolában
A Kálvin János Református Általános Iskola közössége az idén is együtt készül az év legszebb, legünnepibb időszakára, az adventre, a karácsonyi ünnepekre.
A gyerekek a belső udvaron, a karácsonyfa és az adventi koszorú körül gyűltek össze. A fenyőfát azok a díszek tették ünnepivé, melyeket az előző nap az osztályok díszfestői készítettek. Nagy örömmel talált rá minden osztály a saját, kézzel készített rozettás mintájú díszeire.
Iskolánk azonban nemcsak arra törekszik, hogy külsőségekben tegye széppé és emlékezetessé a gyerekek számára a közös várakozást, hanem tartalmában, lelkiségében is. Szeretnénk, ha tanulóink az adventi úton haladva eljutnának a szeretet csodájához.
Nagytiszteletű Becsei Miklós lelkipásztor adventi gondolatai indítottak minket útra a világ világossága felé.
A szolgálatát a 4.b osztályosok műsora követte.
„A fény a kezünkben van” című előadásuk üzenetét magunkkal visszük az adventi napokra: a szeretet fényével beragyoghatjuk saját és mások életét is, s mely utat mutat nekünk a sötétségben, hogy rátaláljunk Isten szeretetére.
Az előadás után Nt. Becsei Miklós lelkipásztor a gyerekekkel együtt meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.
A műsort Nagyné Konyeczki Ilona tanító néni állította össze és tanította be, akinek Kovács Attila osztályfőnök volt a segítségére
Az ünnepséget, a gyerekek meglepetésére és nagy örömére, a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti verseny és a „Kicsiny kis fényemmel világítani fogok” elnevezésű Újfehértón megrendezésre került verseny eredményeinek ismertetésével zártuk.
Az iskola minden tanulójának, pedagógusának, dolgozójának örömteli, fénytől ragyogó, áldott adventet kívánunk!
Soli Deo Gloria!