5. c osztály

Osztályfőnök: Juhos Péter


Áldás, békesség! Szeretettel köszöntök mindenkit a 4. c osztály nevében!

Közösségünket 20 kisdiák alkotja, 12 lány és 8 fiú. Közülük 6-an érkeznek hozzánk minden nap Mátészalkához közeli településről (Vaja, Papos, Győrtelek, Nagydobos, Nyírmeggyes), 14-en mátészalkai lakosok.

A gyerekek többsége aktívan sportol. Négyen igazolt focisták, ebből hárman az MMTK sportolói, egy fő a Várdai Labdarúgó Akadémia tagja. Szintén az MMTK keretein belül kézilabdázik három kislány, egy fiú pedig az Arany Cápák úszócsapatban szeli a hullámokat. Egyik fiú diákunk judózik, a versenyeken mindig eredményesen szerepel. Ketten a lovaglást részesítik előnyben, és van, aki teniszezik szabadidejében.

A művészeti tevékenységek terén is inkább a mozgással foglalkozó ágazatok a népszerűek. Néptánc tanszakra hat gyerek iratkozott be. Hárman a moderntánc rejtelmeivel ismerkednek, aktív és eredményes résztvevői a táncversenyeknek. A művészeti ágazat egyéb területeivel, úgymint kerámia, rajz, zongora, hat diákunk ismerkedik.

Az osztályunkról tehát elmondható, hogy nagyon aktív életet élnek az iskolán kívül is, a szabadidejükben hasznos dolgokkal foglalkoznak. Mindemellett nagyon barátságosak, figyelmesek, elfogadóak, segítőkészek egymással.

Az osztálykirándulásokon mindannyian örömmel vesznek részt. A születésnaposok megünneplése, illetve az adventi időszakban az „angyalkázás” hagyománya remek alkalom, hogy apró ajándékokkal kedveskedjenek egymásnak, ezzel is tovább mélyítve a barátságokat.

Bibliai vezérfonalunk:

„Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval!”  Róm. 12,21


Osztálynévsor:

 1. Balla Bernadett Eszter
 2. Balogh Bella
 3. Baumgartner Dávid
 4. Biró Lotti
 5. Farkas Kíra Málna
 6. Füzessi Korina Judit
 7. Gorzó Balázs
 8. Halász Beáta
 9. Horváth Csaba Mihály
 10. Kiss Boldizsár
 11. Lengyel Stella
 12. Mészáros Liliána
 13. Nagy Rebeka
 14. Olasz Kinga
 15. Pankotai Lara
 16. Sipos Árpád
 17. Szabados Páris Tibor
 18. Szilágyi Balázs
 19. Varga Milán
 20. Vékony Ketrin Zita