5. c osztály

Osztályfőnök: Juhos Péter


Áldás, békesség! Szeretettel köszöntök mindenkit a 5. c osztály nevében!

Közösségünket 20 kisdiák alkotja, 12 lány és 8 fiú. Közülük 5-an érkeznek hozzánk minden nap Mátészalkához közeli településről (Vaja, Papos, Győrtelek, Nagydobos, Nyírmeggyes), 15-en mátészalkai lakosok.

A gyerekek többsége aktívan sportol. Négyen igazolt focisták, ebből hárman az MMTK sportolói, egy fő a Várdai Labdarúgó Akadémia tagja. Szintén az MMTK keretein belül kézilabdázik három kislány, egy fiú pedig az Arany Cápák úszócsapatban szeli a hullámokat. Egyik fiú diákunk judózik, a versenyeken mindig eredményesen szerepel. Ketten a lovaglást részesítik előnyben, és van, aki teniszezik szabadidejében, egy fiú pedig boxol.

A művészeti tevékenységek terén egy diákunk az agyagozás rejtelmeivel ismerkedik. A tavalyi évhez képest jelentősen kevesebb az iskolán kívüli tevékenység az osztályunkba, így célként ezen elfoglaltságokra való ösztönzést tűztem ki.

Az osztályunkról tehát elmondható, hogy nagyon aktív életet élnek az iskolán kívül is, a szabadidejükben hasznos dolgokkal foglalkoznak. Mindemellett nagyon barátságosak, figyelmesek, elfogadóak, segítőkészek egymással.

Az osztálykirándulásokon mindannyian örömmel vesznek részt. A névnaposok megünneplése, illetve az adventi időszakban az „angyalkázás” hagyománya remek alkalom, hogy apró ajándékokkal kedveskedjenek egymásnak, ezzel is tovább mélyítve a barátságokat, amely eseményeket a jövőben is szeretnénk megtartani osztály szinten.


Osztálynévsor:

 1. Balla Bernadett Eszter
 2. Balogh Bella
 3. Baumgartner Dávid
 4. Biró Lotti
 5. Farkas Kíra Málna
 6. Füzessi Korina Judit
 7. Gorzó Balázs
 8. Halász Beáta
 9. Horváth Csaba Mihály
 10. Kiss Boldizsár
 11. Lengyel Stella
 12. Mészáros Liliána
 13. Nagy Rebeka
 14. Olasz Kinga
 15. Pankotai Lara
 16. Sipos Árpád
 17. Szabados Páris Tibor
 18. Szilágyi Balázs
 19. Varga Milán
 20. Vékony Ketrin Zita