8. b osztály

Osztályfőnök: Sultészné Gyüre Enikő


Az osztály a tanulmányait 2014-ben kezdte a Kálvin János Református Általános Iskolában, egész napos oktatási formában. A 29 fős osztályközösséget 12 leány és 17 fiú alkotja, közülük 8 gyerek a környező településekről (Őr, Nagydobos, Fábiánháza, Nyírmeggyes, Rohod, Ököritófülpös, Panyola) jár be.

Felekezeti összetételüket tekintve:

– református: 25 gyerek

– római katolikus: 1 gyerek

– görög katolikus: 3 gyerek.

Egy jó képességű, rendkívül szorgalmas, érdeklődő csoport. A legtöbb tanuló, a sok délutáni egyéb foglalkozása ellenére is nagyon szépen teljesít az iskolában. A 2019/2020-as tanévet 15 gyerek kitűnő tanulmányi eredménnyel és példamutató magatartással zárta, ebből 11 fő nevelőtestületi dicséretben is részesült és 3 diáknak jeles tanulmányi eredmény került a bizonyítványába. Ezek az adatok a munkához való hozzáállásukról és a tanulói összetételről sok mindent elárulnak.

Összetartó, jól szervezhető közösség, iskolai, városi rendezvényeken rendszeresen részt vesznek, szerepelnek. A tanulmányi versenyeken nagyon szépen helyt állnak, megyei, sőt országos szintű versenyeken is képviselik iskolánkat. Szabadidejükben számos egyéb foglalkozásokra is járnak. Művészeti tevékenységek: néptáncra jár 3 fő, népi éneket tanul 1 fő, rajzra jár 1 fő, balettozik: 1 fő. Hobbi szinten fafaragással foglalkozik 1 fő, akinek munkáját már országos kiállításon is bemutatták.

A sportéletből is aktívan kiveszik részüket. A Mátészalkai MTK – kézilabda szakosztályának igazolt játékosa 3 lány, labdarúgó szakosztályának igazolt játékosa 4 fiú, az úszás szakosztályának igazolt játékosa 2 fiú és 1 lány, 1 fiú pedig a Várda Labdarúgó Akadémia igazolt játékosa. Az aktív sportolás mellett szívesen járnak lovagolni és horgászni.

A felnőttek és az egymás iránti tiszteletre tanítjuk őket. A házirendünk előírásaira gondolva – megbeszéltük és megfogalmaztuk a közös szabályokat, amiket igyekeznek betartani. Viszonyunk a kölcsönös tiszteletre, megértésre, őszinteségre és a humorra épül. A csapatkohézió erősítésére több közös programot szervezünk: közös mozizás, kirándulások, csapatjátékok, beszélgetések.

„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” Péld 22,6


Osztálynévsor:

 1. Bakti Eszter
 2. Balázs Anna
 3. Balogh Andrea
 4. Bartha Marcell
 5. Biró Péter
 6. Bódor Bence Sándor
 7. Nagy Mátyás
 8. Dorka Máté
 9. Farkas Márk
 10. Helmeczi Anna
 11. Kedves Anna Kata
 12. Király Patrik Gábor
 13. Kiss István
 14. Kovács Ádám
 15. Lőrincz Lilla
 16. Sajó Gergő
 17. Soltész Anna
 18. Szabó Bence
 19. Szántó Márk
 20. Szeőcs Bálint Zsombor
 21. Takács Rozália
 22. Torma Krisztina
 23. Tóth László Tétény
 24. Udvardy Hanna
 25. Úr Péter
 26. Varga Martin
 27. Varga Soma András
 28. Veres Kitti
 29. Veress Gitta