7. b osztály

Osztályfőnök: Pótorné Jäger Krisztina


A 7.b osztály 32 fős, ebből 19 fiú és 13 lány tanuló van. Ezzel a létszámmal az iskola legnagyobb közössége vagyunk.

Tíz diák jár be a Mátészalkától közeli településekről, 22 a városban laknak. Jó tanulmányi eredményű, talpraesett, beszédes csapat.

A Művészeti Iskolába hatan járnak néptáncra, ketten zongorázni tanulnak, egy diák furulyázik, hárman a kerámia szakkör, ketten a rajz szakkör tagjai. Hárman járnak drámaszakkörre az osztályból. Énekkari próbára ketten szoktak menni.

Többen sportolnak az osztályból. Egy fiú az MMTK Egyesületben focizik, egy pedig országos és európai versenyek íjász bajnoka. Hárman a Mátészalkai Kézilabda Szakosztály aktív tagjai és hárman a pingpong szakosztályban játszanak. Modern táncot és balettot két lány tanul. Hárman a lovas sport kedvelői és gyakorlói is.

A közösség építésére a koronavírus járvány miatt kevés lehetőség adódott. Év elején mindenki örült, hogy újra iskolába járhat és együtt beszélgethet, játszhat a többiekkel az osztályközösségben. Különösen jó volt az Örökség tábor lehetősége. Szeptember 6-10. között Tivadarban szervezték meg számunkra a Tiszántúli Egyházkerület és a Széchenyi pályázat lehetőségeként ezt a tábort. Az osztály igazi ott alvós kiránduláson ötödik óta nem volt. Igazi csapatépítő, közösségformáló hatása volt ennek a hétnek. Nagy örömömre vált az is, hogy a két hetedik osztály is közelített egymáshoz, új barátságok születtek.

Vezérigénk a 2021-2022-es tanévben a Máté 7,12-ből van. Jézus Krisztus mondja: „Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták.”

Különösen aktuális ez az igei mondanivaló –e nagy létszámú kamasz , lelkileg és testileg erősen érő, kritikus, értelmes közösségben.


Osztálynévsor:

 1. Balogh Ákos Dániel
 2. Biró Boglárka
 3. Botos Csaba Gergő
 4. Bunya Dániel
 5. Dombrády Anna
 6. Farkas Liza
 7. Fazekas Krisztián
 8. Gáspár Nóra
 9. Házi Dorka
 10. Helmeczi Gábor
 11. Járvás Tege Tamás
 12. Kardos Attila Zoltán
 13. Kiss Marcell
 14. Koltai Annamária
 15. Lakatos Erik
 16. Lakatos Zsófia
 17. Máté Lara Anna
 18. Molnár Péter
 19. Mózes Boldizsár
 20. Nagy Gergő
 21. Nagy Levente
 22. Nagy Petra
 23. Nehéz Mihály Ákos
 24. Puskás Patrik
 25. Rebrei Csilla
 26. Soós Zsófia
 27. Szabó Botond
 28. Szántó Márk
 29. Török Vanda Zsuzsanna
 30. Varga Gyula
 31. Varga Márk Zsolt
 32. Vass Fruzsina