6. b osztály

Osztályfőnök: Fórizs Istvánné


Az 5. b osztály életvidám, kreatív, megbízható csapat. Igényes a tanulmányi munkájuk, felelősségteljes a magatartásuk. Mind a tanulói, mind a szülői közösség összetartó: egymás és mások segítése a mindennapok természetes része.

E tanévben a gyerekek legfőbb célja – az alsó tagozaton megszerzett tudásra valamint a szülőkkel közösen kialakított értékrendre építve – képességeikhez mérten a legjobb teljesítményt nyújtani a felső tagozaton mind a hétköznapokban, mind a tanulmányi versenyeken, valamint megőrizni az osztály keresztyén szellemiségű egységét.

Az osztály létszáma: 29. Ebből 9 lány, és 20 fiú.

Nagy részük, 19 tanuló mátészalkai, a többi 10 összesen 9 környező településről jár be. (Egy kislány Csengerből!)

Tanórán kívüli tevékenységeik igen szerteágazóak, leginkább a művészetek és a sport irányába orientálódnak. Iskolánk színjátszó körének hárman tagjai az osztályból. A Szatmár Alapfokú Művészeti Iskolában 3 tanuló vesz részt néptáncoktatáson, 2 csellózik, és 1 zongorázik. További 1 tanuló magán-zongoraórákra jár.

A Mátészalkai MTK leigazolt kézilabdázója 4 tanuló, leigazolt futballjátékosa 1 tanuló és további 2 is ott focizik. Szintén a Mátészalkai MTK keretein belül dzsúdózik 1 tanuló, az Aranycápák tagja további 2 tanuló. A lovaglás is népszerű: 2 lány a Pincés Lovardában, további kettő a Főnix Parkban hódol versenyszerűen e szenvedélyének.

Az osztály többi tanulója is rendszeresen mozog – hobbi szinten úszik vagy a szabadtéri sportokat részesíti előnyben: sokan kerékpároznak, görkorcsolyáznak, rollereznek.

Iskolai és tanórán kívüli tevékenységeiket évek óta zökkenőmentesen össze tudják egyeztetni. Minden feladatukat maximális lelkesedéssel végzik – a mi Istenünk támogató segítségével. Ezt mutatja a sok kiváló eredmény – tanulmányi és szabadidős téren egyaránt.

Mert Istenetek, az Úr veletek megy, harcol értetek. (5Móz 20,4)


Osztálynévsor:

 1. Bartha Balázs
 2. Bazola Panni
 3. Budaházi Zsombor
 4. Bulyáki Szabolcs
 5. Dombrády Sára
 6. Farkas Anna Zoé
 7. Fehér Adrián
 8. Gergely Brigitta
 9. Gladics János
 10. Kanyó Balázs Máté
 11. Kelemen Péter Kristóf
 12. Kiss Dávid
 13. Kiss Zalán
 14. Kristin Róbert
 15. Lakatos Márton
 16. Márton Eszter
 17. Nagy Boldizsár
 18. Nagy Vivien Hanna
 19. Pintye Réka
 20. Pócsi Florentina
 21. Sipos Zsolt
 22. Szántó Máté
 23. Székely Erik
 24. Szilágyi Jázmin
 25. Takács Miklós
 26. Udvari Levente Ferenc
 27. Varga Előd
 28. Véron Botond
 29. Volvár Máté Miklós