6. b osztály

Osztályfőnök: Fórizs Istvánné


Mert Istenetek, az Úr veletek megy, harcol értetek. (5Móz 20,4)

 A 6.b osztály életvidám, kreatív, megbízható csapat. Igényes a tanulmányi munkájuk, felelősségteljes a magatartásuk. Mind a tanulói, mind a szülői közösség összetartó: egymás és mások segítése a mindennapok természetes része.

A gyerekek legfőbb célja – e tanévben is – a megszerzett tudásra valamint a szülőkkel közösen kialakított értékrendre építve – képességeikhez mérten a legjobb teljesítményt nyújtani mind a hétköznapokban, mind a tanulmányi versenyeken, valamint megőrizni az osztály keresztyén szellemiségű egységét.

Az osztály létszáma: 28. Ebből 9 lány, és 19 fiú.

Nagy részük, 21 tanuló mátészalkai, a többi 7 összesen 7 környező településről jár be.

Tanórán kívüli tevékenységeik igen szerteágazóak, de leginkább a művészetek és a sport irányába orientálódnak. Iskolánk színjátszó körének ketten tagjai az osztályból. A Szatmár Alapfokú Művészeti Iskolában 2 tanuló vesz részt néptáncoktatáson, 2 csellózik, és 1 zongorázik.

A Mátészalkai MTK leigazolt kézilabdázója 4 tanuló, leigazolt futballjátékosa 2 tanuló. Szintén a Mátészalkai MTK keretein belül dzsúdózik 1 tanuló, az Aranycápák tagja további 1 tanuló. A lovaglás is népszerű: 3 lány a Pincés Lovardában, további 1 a Főnix Parkban hódol versenyszerűen e szenvedélyének.

Az osztály többi tanulója is rendszeresen mozog – hobbi szinten úszik vagy a szabadtéri sportokat részesíti előnyben: sokan kerékpároznak, görkorcsolyáznak, rollereznek.

Iskolai és tanórán kívüli tevékenységeiket évek óta zökkenőmentesen össze tudják egyeztetni. Minden feladatukat maximális lelkesedéssel végzik – a mi Istenünk támogató segítségével. Ezt mutatja a sok kiváló eredmény – tanulmányi és szabadidős téren egyaránt.


Osztálynévsor:

 1. Bartha Balázs
 2. Bulyáki Szabolcs
 3. Dombrády Sára
 4. Farkas Anna Zoé
 5. Fehér Adrián
 6. Gergely Brigitta
 7. Gladics János
 8. Kanyó Balázs Máté
 9. Kelemen Péter Kristóf
 10. Kiss Dávid
 11. Kiss Zalán
 12. Kristin Róbert
 13. Lakatos Márton
 14. Márton Eszter
 15. Máté csenge
 16. Nagy Boldizsár
 17. Nagy Vivien Hanna
 18. Pintye Réka
 19. Pócsi Florentina
 20. Sipos Zsolt
 21. Szántó Máté
 22. Székely Erik
 23. Szilágyi Jázmin
 24. Takács Miklós
 25. Udvari Levente Ferenc
 26. Varga Előd
 27. Véron Botond
 28. Volvár Máté Miklós