6. a osztály

Osztályfőnök: Kósa-Varga Ágnes


Az osztály létszáma 25 fő, ebből 10 fő lány, 15 fő fiú. Az összetételből adódóan eleven, lelkes, életrevaló társaság. A néhány csendes lány és 1-2 visszahúzódóbb természetű fiú mutat kontrasztot a csapatban, az ő kiegyensúlyozottságuk, megfontoltságuk jól kiegészíti a többiek cserfességét.

A bejárósok száma: 19 fő, 11 településről: Szamosszeg 3, Vállaj 1, Nagydobos 2, Kocsord 1, Nyírparasznya 2, Géberjén 1, Ököritófülpös 2, Ópályi 4, Nyírcsaholy 1, Nyírmeggyes 1, Tyukod 1 fő. Mivel ezek a gyerekek távolról utaznak, napi szinten ez megterhelő a számukra, fáradékonyabbak, mint helybéli társaik, tanulmányaikban ez nehezítő körülmény.

Az osztály erőssége: az osztály képességeiben, készségeiben, szülői hátterében rendkívül nagy szórást mutat. Ez lehetne az osztály gyengesége is, de éppen ellenkezőleg, ez lehet az erőssége, hiszen mindannyian külön egyéniségek, tehetségesek valamiben, egy-egy különálló világ, mely egészében egy különleges osztályközöséget alkot. A szülők segítőkészsége példamutató.

Értékesek vagyunk mindannyian, tanuljunk meg hinni ebben, nézzünk magunkba és érezzük, lássuk, ahogy kicsírázik a szívünkben a mag, amit Isten vetett belénk, tápláljuk, és óvjuk az Ő tanítását, hogy szárba szökkenhessen, kivirágozzon és bő termést hozzon.

Művészeti tevékenységek tekintetében is mutatkozik az osztály sokszínűsége.

néptánc: 6 fő, zongora: 1 fő, dob: 1 fő, hegedű: 1 fő. 1 gyerek több művészeti ágban is tehetséges. Ezen kívül 1 tanulónk prózaírásban is jeleskedik, ugyanis 2 könyv írója.

Sporttevékenységek tekintetében az úszás a preferált sportág, 6 fő a MMTK Aranycápák úszó sportszakosztályának tehetséges tagja.

Közösségi kapcsolatok építését az alsó évfolyamokhoz hasonlóan osztálykirándulások megvalósításával tervezzük, de a Covid helyzet miatt jelenleg nem megoldható. Amikor lehetővé válik 1 napos kirándulásokkal, biciklitúrával, színházlátogatással, stb. kerül megvalósításra.

„Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert az Isten szeretet.” János 4:8


Osztálynévsor:

 1. Barna Tamás
 2. Bartha Kitti
 3. Bihari Gilbert
 4. Biró Szabolcs
 5. Dávid Márk
 6. Drabik Dániel
 7. Fegyver Alex Richárd
 8. Gáti Gergő
 9. Godó Eszter
 10. Gottlieb Botond
 11. HANÁK LARA
 12. Harkai Gréta
 13. Kedves Levente
 14. Kiss Virág
 15. Kovács Viktória
 16. Molnár Fruzsina
 17. Nagy Csaba
 18. Sajó Eszter Katalin
 19. Suba Bernadett
 20. Szondi Levente Ernő
 21. Tardi Vivien
 22. Tárkányi Csaba
 23. Tömöri Krisztián
 24. Trockis Nándor
 25. Vincze Balázs