6. a osztály

Osztályfőnök: Kósa-Varga Ágnes


Az osztály létszáma 26 fő, ebből 11 fő lány, 15 fő fiú. Az összetételből adódóan eleven, lelkes, életrevaló társaság. A néhány csendes lány és 1-2 visszahúzódóbb természetű fiú mutat kontrasztot a csapatban, az ő kiegyensúlyozottságuk, megfontoltságuk jól kiegészíti a többiek cserfességét.

A bejárósok száma: 19 fő, 11 településről: Szamosszeg 3, Vállaj 1, Nagydobos 2, Kocsord 1, Nyírparasznya 2, Géberjén 1, Ököritófülpös 2, Ópályi 4, Nyírcsaholy 2, Nyírmeggyes 1, Tyukod 1 fő. Mivel ezek a gyerekek távolról utaznak, napi szinten ez megterhelő a számukra, fáradékonyabbak, mint helybéli társaik, tanulmányaikban ez nehezítő körülmény.

Az osztály erőssége: az osztály képességeiben, készségeiben, szülői hátterében rendkívül nagy szórást mutat. Ez lehetne az osztály gyengesége is, de éppen ellenkezőleg, ez lehet az erőssége, hiszen mindannyian külön egyéniségek, tehetségesek valamiben, egy-egy különálló világ, mely egészében egy különleges osztályközöséget alkot. A szülők segítőkészsége példamutató.

Értékesek vagyunk mindannyian, tanuljunk meg hinni ebben, nézzünk magunkba és érezzük, lássuk, ahogy kicsírázik a szívünkben a mag, amit Isten vetett belénk, tápláljuk, és óvjuk az Ő tanítását, hogy szárba szökkenhessen, kivirágozzon és bő termést hozzon.

Művészeti tevékenységek tekintetében is mutatkozik az osztály sokszínűsége.

Zongora: 1 fő, dob: 1 fő, hegedű: 1 fő. Ezen kívül 1 tanulónk prózaírásban is jeleskedik, ugyanis 2 könyv írója.

Sporttevékenységek tekintetében az úszás a preferált sportág, 6 fő a MMTK Aranycápák úszó sportszakosztályának tehetséges tagja.

Összetartó csapat vagyunk, mely a hétköznapokban is megmutatkozik. Szeretnénk, ha napi mozgatórugónk a szerénység, türelem, békesség és szeretet lehetne. Mert mi, itt az osztályban mindannyian egyformák és egyediek vagyunk!

„Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert az Isten szeretet.” János 4:8


Osztálynévsor:

 1. Barna Tamás
 2. Bartha Kitti
 3. Bihari Gilbert
 4. Biró Szabolcs
 5. Dávid Márk
 6. Drabik Dániel
 7. Fegyver Alex Richárd
 8. Gáti Gergő
 9. Godó Eszter
 10. Gottlieb Botond
 11. Hanák Lara
 12. Harkai Gréta
 13. Kedves Levente
 14. Kiss Virág
 15. Kovács Viktória
 16. Molnár Fruzsina
 17. Nagy Csaba
 18. Papp Gréta
 19. Sajó Eszter Katalin
 20. Suba Bernadett
 21. Szondi Levente Ernő
 22. Tardi Vivien
 23. Tárkányi Csaba
 24. Tömöri Krisztián
 25. Trockis Nándor
 26. Vincze Balázs