5. a osztály

Osztályfőnök: Győrfiné Herman Katalin


Az osztályközösséget 13 lány és 10 fiú alkotja. A 8 bejáró tanuló 5 településről érkezik intézményünkbe, míg 15 gyermek helyben lakik.

A gyerekek szeretetteljes környezetben, családias légkörben töltik a napjaikat. Szeretnek együtt tanulni, játszani és imádkozni. Isten mindegyiküket különbözőnek teremtette, így sok színes egyéniség van ebben az osztályban. Vannak olyanok, akik tanulmányi eredményeikkel, zenei ismereteikkel (zongora, citera, klarinét, dob, cselló), tánctudásukkal (balett, latin dance), művészi tehetségükkel (rajz, kerámia), humorukkal vagy sport teljesítményeikkel tűnnek ki.

Többen aktívan vesznek részt kézilabdaedzésen és úszásoktatáson, illetve 1 tanulónk a helyi karate szakosztály tagja. Egyik tanítványunk igazolt futball játékos. A gyerekek közül néhányan szabadidejükben lovagolnak, mások pedig moderntánc órákon sajátítják el e mozgás alapjait.

Évről évre sokat fejlődtek nemcsak testben, hanem hitben és lélekben is. A reggeli „csendes percek” és a hit- és erkölcstan órák történetein keresztül ismerkednek Isten csodálatos üzenetével. Nyitott, barátságos közösség, akik segítik, támogatják egymást és együtt örülnek a sikereiknek. Rendkívül érdeklődőek, keresik a dolgok és a teremtett világ értelmét, szeretnek világosan látni. Az emberekkel illetve társaikkal való kapcsolataikban a Biblia üzenete ad útmutatást:

„Úgy bánjatok az emberekkel, ahogyan szeretnétek, hogy bánjanak veletek!” (Lukács 6:31)


Osztálynévsor:

 1. Balázs Abigél
 2. Balkánszky Máté
 3. Bodó Bence
 4. Borbély Lotti
 5. Gáspár Zoltán
 6. Helmeczi Nándor
 7. Kiss Lara Panna
 8. Kovács Kíra
 9. Kőhalmi Evelin
 10. Kürti Dorottya
 11. Makrai Márton
 12. Márton Réka
 13. Mózes Benedek
 14. Oláh Zalán
 15. Pesti Gergő
 16. Puskás Dorka
 17. Sultész Léna
 18. Sustyák Bence
 19. Tolnai Péter
 20. Torday Eszter Márta
 21. Tóth Vanda
 22. Varga Lili
 23. Varga Petra