3. A osztály

Osztályfőnök: Lőrinczné Baráth Bernadett

Tanító: Hompoth-Zolnai Ildikó


„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az oktatás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál és megtanulja azt a munkát, melyet szeretni fog.” (Szent-Györgyi Albert)

A 3. a osztály 17 diákból áll, 6 lány és 11 fiú. Igazi nagycsalád vagyunk. A vidékről ingázó gyerekek száma 5, ők 4 településről járnak be, 12 pedig mátészalkai.

A családias légkör lehetőséget biztosít arra, hogy tanulóink megfelelő szellemi, erkölcsi hátteret kapjanak az osztályközösségben eltöltött évek alatt. A gondolkodó, egészséges Isten és világképpel rendelkező gyerekek nevelése a célunk.

Osztályunkat a nyitottság, megértő szeretet, segítő szándék, kreativitás, és a művészetek iránti fogékonyság jellemzi. A gyerekek számára érték a tudás, szívesen vesznek részt tanulmányi versenyeken, ahonnan szép eredményekkel térnek vissza.

Az iskolai szaktárgyi munka mellett fontosnak tartjuk a tanórán kívüli tevékenységek megszervezését, amelyekkel az igazi emberi értékre hívjuk fel diákjaink figyelmét. Az Alapfokú Művészeti Iskolába osztályunk 5 tanulója jár: néptánc, zongora, rajz foglalkozásokra. Egy tanuló rendszeresen íjászkodik.

Osztályunk vezérigéje:

„Minden lehetséges annak, aki hisz.” (Márk: 9,23.)


Osztálynévsor:

 1. Czellár Patrik
 2. Czellár Zoltán
 3. Gergely Dorka
 4. Gergely Kevin Sándor
 5. Héder Lilla
 6. Iván Ádám Bálint
 7. Kiss Marcell
 8. Magyar Marcell
 9. Matyi Zalán Tamás
 10. Német Levente
 11. Nyiri Levente Csaba
 12. Papp Kornél
 13. Papp Laura
 14. Papp Vivien
 15. Pinczés Gréta
 16. Pócsi Áron
 17. Szondi Anita