3.a osztály

Osztályfőnök: Pappné Szabó Angéla

Tanító: Vékonyné Virágh Tünde


A 3. a osztályba 23 tanuló jár, 15 fiú és 8 lány. 12 tanuló mátészalkai, 11-en a környező 8 településekről járnak iskolába.  A számokon túl nézve, egy közösség vagyunk, folyamatosan formálódunk, fejlődünk.

Az osztály átfogó harmonikus közössége nem alakul ki önmagától. Szükséges a pedagógus kollégákkal a szülőkkel való kölcsönös együttműködés, valamint az iskola nevelési elveinek a napi rutinba való beépülése.

Mindannyiónkban benne él, az elmúlt két év közösen átélt napi sikereinek íze, a versenyek, a hatalmas nevetések, a közös alkotások emléke. Minden apró egyéni, és közösségi siker. És persze a kudarcok is. Mert azok is érnek bennünket. A gyerekeket is, az őket nevelő szülőket és nagyszülőket is.

Osztályunk tagjainak elsődleges célja, a közösségi fejlődés, az együtt növekedés. Érték, hogy támaszt, segítséget nyújtunk a másik számára minden nap. Gyakoroljuk, hogy ölelő kart nyújtsunk, szeretetet adjunk.

Hiszem, az idei tanév vezérigéje, az Ézsaiás 43,2 „Ha vízen kelsz át, én veled vagyok…”, tovább erősíti közösségünket. Fontos, hogy hálát adjunk mindenért, akkor is, ha a hullámok már a fejünk fölé emelkednek. Tudjuk a kegyelem munkálkodik mindannyiónk életében.


Osztálynévsor:

  1. Balogh Lóránt
  2. Bíró Attila
  3. Biró Márton
  4. Borbély Alex
  5. Bulyáki Linett
  6. Fekete Dániel
  7. Kanyó Attila
  8. Kanyó Bence
  9. Király Eszter
  10. Kovács Kolos
  11. Losonczi Léna
  12. Máté Izabella
  13. Muszka Zsolt
  14. Osztrovszki Miron
  15. Papp Kinga
  16. Somogyi Viktória
  17. Szabó Sándor
  18. Tóth Krisztián
  19. Tóth Lara Gréta
  20. Tóth Marcell
  21. Tóth-Ster Hanna
  22. Vincze Máté
  23. Zsigó Balázs