3.a osztály

Osztályfőnök: Pappné Szabó Angéla

Tanító: Vékonyné Virágh Tünde


Az 2. a osztályba 24  tanuló jár, 15 fiú és 9 lány. 12 tanuló mátészalkai, 12-en a környező 8 településekről járnak iskolába.  A számokon túl nézve egy közösség vagyunk. Most vagyunk kialakulóban, folyamatosan formálódunk.

Az osztály átfogó harmonikus közössége nem alakul ki önmagától. Szükséges a pedagógus kollégákkal a szülőkkel való kölcsönös együttműködés, valamint az iskola nevelési elveinek a napi rutinba való beépülése.

Az 2.a tanulóival a szeptembert, mintha újra elsősként kezdtük volna meg, hiszen a 6 hónap iskolapadban töltött közös munkát 4 hónap digitális tanulással fejeztük be, mely diáknak, szülőnek és pedagógusnak egyaránt kemény kihívást jelentett.

Közösségünkbe idén három új diák is érkezett, így az első heteket kitöltötték az egymás, a felszerelés, az megújult iskolaépület, a szabályok, a szokásrend megismerésének nehézségei, és örömei.

A színes osztály- és iskolai programok, a szabadidős tevékenységek segítségével mára szeretetteljes, barátságos elfogadó légkör alakult ki az osztályunkban. A tanulók jól érzik magukat, barátokra találtak. Mindez gyermekhitük szívből jövő, tiszta hálaszavaiban, megfogalmazódik csendes perceken, s napi cselekedeteikben egyaránt.

Az idei év igéje osztályunkban: „Új szívet adok nektek…” Ezékiel 36,26

Sokszor emlegetjük, hogy a szív mindennek a középpontja. Érzelmeink, gondolataink, akarati döntéseink kiindulópontja. Új szívet nyerni pedig nem jelent mást, mint naponként, óránként eltemetni magunkban az önzést, a büszkeséget, s egymásért a közösségünkért célokat kitűzni egymásért kiállni, egymást építeni.


Osztálynévsor:

 1. Balogh Lóránt
 2. Bíró Attila
 3. Biró Márton
 4. Borbély Alex
 5. Bulyáki Linett
 6. Fekete Dániel
 7. Kanyó Attila
 8. Kanyó Bence
 9. Király Eszter
 10. Kovács Kolos
 11. Losonczi Léna
 12. Máté Izabella
 13. Muszka Zsolt
 14. Osztrovszki Miron
 15. Papp Kinga
 16. Somogyi Viktória
 17. Szabó Sándor
 18. Tóth Krisztián
 19. Tóth Lara Gréta
 20. Tóth Marcell
 21. Tóth-Ster Hanna
 22. Veres Bianka
 23. Vincze Máté
 24. Zsigó Balázs