3. B osztály

Osztályfőnök: Kománné Oláh Brigitta

Tanító: Vékonyné Virágh Tünde


A 3.b osztály a 2021/2022. tanévben 24 gyermekkel – 10 leány és 14 fiú tanulóval – kezdte meg tanulmányait.

Helyben lakók száma 16 fő. Vidékről 8 tanuló jár be.

Sokoldalú, színes egyéniségű gyermekekből áll osztályközösségünk. Érdeklődő, a világra nyitott kis csapat. Egymáshoz való viszonyukat a segítőkészség, jószívűség, figyelmesség jellemzi. Igazi gyerekek. Néha még szertelenek, nyüzsgőek, de ez a korukból adódik. Szeretnek iskolába járni. Szívesen vesznek részt tanulmányi versenyeken. Szeretik a tanórai játékos feladatokat.

Tanórán kívül is nagyon szeretnek játszani, a szabadban sportolni. Az udvaron a fiúk kedvence a foci, a lányok a szerepjátékokat, illetve a játszótéri játékokat részesítik előnyben.

Többen tanítás után is járnak sport illetve művészeti foglalkozásokra. Legtöbben focizni, kézilabdázni és néptáncra járnak. Ezen kívül van, aki judo edzésre, balett órára jár, és van olyan is, aki lovagol, horgászik, teniszezik rendszeresen. Hangszeres oktatásban is részesülnek néhányan. Ők zongoráznak, hegedülnek.

Iskolán kívül is szívesen tarják egymással a kapcsolatot. Hétvégén gyakran járnak egymáshoz játszani.

A szülőkkel való kapcsolatra a jó partneri viszony a jellemző. Rendszeresen érdeklődnek, észrevételeinket, tanácsainkat elfogadják. Maximálisan biztosítják gyermekeik számára a tanuláshoz szükséges felszereléseket, eszközöket. Támogatják, segítik őket a tanulásban, a házi- illetve a szorgalmi, gyakorló feladatok elkészítésében.

Tanítópáros kapcsolatunk harmonikus, bizalmas, egymást segítő. Célunk egy meghitt, boldog, összetartó osztályközösség kialakítása, amit a gyerekek magukénak érezhetnek.

Feladatunk, hogy az egyénekben rejlő, Istentől kapott talentumok felszínre kerülhessenek.

Azt szeretnénk, hogy a diákjaink személyisége egyre harmonikusabb és teljesebb legyen, ezért az értelmi képzés mellett nagy hangsúlyt helyezünk a lelki, érzelmi, és esztétikai nevelésükre is. Mindketten arra törekszünk, hogy tanítványaink sokoldalú, érdeklődő, vidám, kiegyensúlyozott személyiségekké váljanak.

Osztályunk igéjét még tavaly választottuk, reményeink szerint ez vezérfonalul szolgálja mindennapjainkat:

„Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.” Róma 12,21


Osztálynévsor:

 1. Balla Levente
 2. Balogh Dominik
 3. Benkő Benedek
 4. Nagy Csanád
 5. Fássi Luca
 6. Gaál Krisztián
 7. Gorzó Botond
 8. Ignát Zoltán
 9. Juhász Attila
 10. Kaszonyi Norbert
 11. Kiss Benedek
 12. Kócsi Áron
 13. Lengyel Nándor
 14. Mózes Emőke
 15. Nagy Maja
 16. Nagy Regina
 17. Pintye Enikő Eszter
 18. Soós Boglárka
 19. Szilágyi Nándor
 20. Szondi Csongor
 21. Szondi Lili
 22. Tömöri Kinga
 23. Török Zsanett
 24. Velicskó Zsófia