Suliváró 1. alkalma


A Kálvin János Református Általános Iskolában február 29-én volt az első suliváró foglalkozás nagycsoportos óvodás gyermekek számára. A leendő elsős tanító nénik és kollégáik érdekes, játékos feladatokkal várták az iskolánk iránt érdeklődőket. Amíg a pedagógusok foglalkoztak a kis nebulókkal, addig a szülők előadást hallhattak az intézményben folyó lelki életről a Biblia alapján.

Az egyik tanteremben a résztvevő gyermekek, kézműves foglalkozáson a tavasz első hírnökét készítették el, melyből hűtőmágnes lett. Ezt követően egy kis környezetismeret, magyar irodalom, matematika, ének -zene játékos foglalkozásain vehettek részt. Minden esetben a téma a hóvirág volt.

A másik tanteremben a „Kicsiny kis fényemmel világítani fogok…” című dal eléneklése után ismerkedős játék következett. Majd a Sakkpalota világába betekintve egy izgalmas társasjátékkal folytatódott az alkalom. A csapatok a világos és sötét bábuk segítségével két csapatot alkottak. A csapatkapitányok lovagi ruhába öltözhettek. A mezőkön korosztályuknak megfelelő kérdésekre adott helyes válaszokkal léphettek a cél felé. Majd a sakkbábok felhasználásával képességeiket fejlesztő memória játékba is bekapcsolódhattak.

A foglalkozások után szeretetvendégség várta a kicsiket szüleikkel együtt. A sós és édes süteményeket helyben sütötték az iskola konyháján, melyet a megújult ebédlőben fogyaszthattak el.