Sportbarátságok az asztalitenisz segítségével


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége és a Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium, Móra Ferenc Tagintézménye, integrált asztalitenisz tehetségkutató versenyt hirdetett a sportág népszerűsítésére. A szövetség fontos feladata, hogy az utánpótlásbázisát minél több iskoláskorú versenyző bevonásával szélesítse. Továbbá népszerűsítse a játék-, verseny élményt az iskolák közötti kapcsolatok kiépítésével. A szervezők szeretnék, hogy a fiatalok között sportbarátságok alakuljanak ki és a fogyatékos tanulókkal az együtt sportolás élménye erősödjön. Tanulóink tartalmas napot töltöttek el, számos ismerettel, benyomással gazdagodtak, valamint az ifjú tehetséges gyermekek szakmai támogatást is kaptak a sportág szakembereitől.

A Kálvin János Református Általános Iskolánk, illetve Géberjéni Tagintézménye is részt vett az eseményen. Közel 100 diák mérte össze játéktudását, ahol képviseltette magát minden mátészalkai általános iskola és a házigazda anyaintézménye is. A verseny lebonyolítása a Magyar Asztalitenisz Szövetség szabályai szerint történtek. Természetesen az esemény során a fair play szellemiség jegyében történtek a mérkőzések, ahol az épek és nem épek külön kategorizáltan mutathatták meg asztalitenisz jártasságukat.

Nevezett tanulóink:

3. korcsoport

Ary István 5.a, Bíró Boglárka 5.b Molnár Péter 5.b, Szabó Botond 5.b, Puskás Patrik 5.b, Varga Márk 5.b, Baumgartner Balázs 6.b, Balogh Andrea 6.b, Bartha Marcell 6.b, Dorka Máté 6.b, Szántó Márk 6.b

4. korcsoport

Gál Szabolcs 7.b, Kócsi Márk 7.b, Osztrovszky László 7.a, Suba Sámuel 7.a, Szabó Milán 7.a, Baráth Dávid 8.a, Dorka Ádám 8.a, Szűcs Lőrinc 8.b, Varga Balázs 8.b, Varga Gergő 8.b, Varga Patrik 8.a

A versenyen helyezést elért tanulóink:

3. korcsoport

II. helyezett Balogh Andrea

III. helyezett Baumgartner Balázs

4. korcsoport

II. helyezett Osztrovszki László

A géberjéni tagintézmény diákjai szintén eredményesen versenyeztek, 4 fővel nevezett és ebből 4 érmet hoztak el. A selejtező csoportmérkőzéseken át egészen a kieséses rendszerig mindannyian, minden egyes meccsüket szettveszteség nélkül hozták le, egészen addig, amíg egymással össze nem kerültek a főtáblán. Egymás között osztoztak a dobogós helyezéseken. Az 5-6. osztályos korcsoport eredményhirdetésén:

I. helyezett Tejfel Kevin (Géberjén 4.o.)

II. helyezett Pecséri Gergő (Géberjén 5.o.)

III. helyezett lett Magos Ádám (Géberjén 5.o.)

A 7-8. osztályos tanulóknál I. helyezést ért el Máté Alex (Géberjén) 8. osztályos tanuló.

Tanulóink tartalmas napot töltöttek el, számos ismerettel, benyomással gazdagodtak, valamint az ifjú tehetséges gyermekek szakmai támogatást is kaptak a sportág szakembereitől.

Szívből gratulálunk a szép eredményekhez!