A Kálvin János Református Általános Iskola jókedvű adakozói…


Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, „mert a jókedvű adakozót szereti az Isten”.

(2Kor 9:6-7) – olvasható Pál apostol levelében.

Istenünktől kapott áldásból adnak tovább minden évben iskolánk tanulói és dolgozói. Természetes számunkra, ha közösségünkben betegség vagy másfajta próbák terhe alatt áll valaki, támogatjuk, úgy mint ahogyan egy családban szokás. Nemcsak karácsonykor, hanem egész évben közösen összefogva segítünk tanulók, szülők és dolgozók. Adventi készülődésünket átjárja nem csak a befelé fordulás, az elmélyülés, hanem a kifelé, mások felé irányuló önzetlen segítségnyújtás is. Intézményünk évek óta több karitatív gyűjtést szervez ebben az időszakban. A jótékonyságra, az önkéntes munkára nevelés fontos része nevelő munkánknak. Az első gyűjtésünk a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány részére történt. Iskolánk tanulói 513 db csokoládét adtak át Vinczéné Miklós Zsóka szülőnek, aki eljuttatja refiseink felajánlását a szervezőknek. Bízunk abban, hogy a “szeretetcsokik” a megajándékozott beteg gyermekek arcára újra mosolyt csalnak és erőt adnak a nehezebb percekben.

Kívánom, hogy mindenki érezze át az adventi készülődésben a mások felé fordulás csodálatos érzését és a megajándékozottak mosolyában lássuk meg Jézusunk mosolyát.

Baktiné Illés Éva