Suliváró 2019/3. alkalma


A Kálvin János Református Általános Iskolában 2019. március 9-én került megrendezésre az utolsó Suliváró. Ezen az alkalmon is két helyszínen zajlódtak az események az ovisok számára, míg a szüleik két előadást is hallhattak. Az egyik előadó a fenntartó Kossuth téri Református Egyházközség elnök-lelkésze Becsei Miklós volt. Gondolataiban az egyház a szülő és az iskola, a gyereknevelés kiemelkedően fontos hármas kötelékének egysége kapott hangsúlyt. Matyi Tamásné iskolánk tanára, fejlesztő pedagógusa az iskolaértettségről, valamint az első osztályosok iskola életének mindennapjairól tartott tájékoztatást az érdeklődőknek.

(HIÁNYZÓ KÉP)

Az ovisok az egyik tanteremben felidézték az első alkalommal hallott „tiszta szív” történetét, melyet ez alkalommal le is zártak. Az ovisok bátor őszinteséggel tárták fel leendő tanítóik előtt eddig elkövetett csínytevéseiket, botlásaikat, s a „tiszta szívvel” együtt tudtak bocsánatot kérni botlásaikért. Ezt követően egy játékban az ovisok végigsétáltak a „színarany úton”, mely közben kiválogatták az alkalmakat átszövő színes szíveket, melyek szimbolikus jelentését a közös énekkel erősítették meg. A nap emlékeként egy saját készítésű szívet is elvihettek családjaik körébe a gyerekek.

(HIÁNYZÓ KÉP)

A másik teremben kézműves foglalkozáson vettek részt a gyerekek. Elkészíthették saját, az iskola logójával ellátott vászontáskájukat. A táskán a suliváró témáját ábrázoló gombás színezőt festették ki a gyerekek. Ezután interaktív és ügyességi játékokat próbálhattak ki a két tanító néni segítségével.

(HIÁNYZÓ KÉP)

A délelőttöt szeretetvendégség, és a gyerekekkel, szülőkkel való kötetlen beszélgetés zárta.

(HIÁNYZÓ KÉP)