Suliváró 2019/1. alkalom


Sulivárónk első alkalma 2019. február 23-án került megrendezésre a Kálvin János Református Általános Iskolában. Az idei év beiskolázási programját folytatva most is a NÖVEKEDÉS volt a téma a két tanteremben zajló játékos foglalkozásokon.

Az egyik tanteremben az Egy kis szív története került feldolgozásra, melyben a lelki növekedés elindítása volt a cél. A gyerekek pisszenés nélkül, kerekre nyílt szemmel hallgatták a „piszkos“ szív történetét, aki bűnei megvallása, és egy imádság elmondása után bekerülhetett a tiszta szívek városába, ahol Jézus Krisztus követője lett. 

(HIÁNYZÓ KÉP)

Majd egy ügyességi játék következett. A gyerekek játék közben, átkelhettek a „hídon“-azaz egy padon, mint a történetben szereplő „piszkos“ szív, majd a tiszta szívüket- azaz egy lufit féltőn védve megkapták jutalomként első színekkel írt könyvecskéjüket Ezt a rendezvény után hazavihették, hogy az örömhírt szüleikkel is megoszthassák. A színek magyarázatát a Rút volt szívem, sötét című ifjúsági énekkel megtanulásával zárták. 

(HIÁNYZÓ KÉP)

A másik teremben, a ,,Jézus hív, gyere kicsi gyermek… ’’ kezdetű ének magtanulása után a Tudás Birodalmába kalauzolta el a két tanító néni a kicsi gyermekeket. A képzeletbeli utazás során a dobókockák, és a kockákon lévő pöttyök segítségével bepillanthattak a matematika csodálatos világába. Játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a nagyobb-kisebb, több-kevesebb kifejezések helyes használatával. A növekedés témához kapcsolódva nagyságrendbe rendeztek pöttyöket, számokat, gyermekeket. Hiányos sorozatokat -hihetetlen ügyességgel- pótoltak. Végül közös énekkel zárták a képzeletbeli kirándulást. 

(HIÁNYZÓ KÉP)

Míg a gyerekek a tantermekben játszva növekedhettek a szülők Baktiné Illés Éva igazgatónő előadását hallgatták meg az iskolánkban folyó oktató, nevelő munkáról.

(HIÁNYZÓ KÉP)

A programot szeretetvendégség és kötetlen beszélgetés zárta.
Nagyon kellemes délelőttöt tölthettünk el a nagycsoportos gyerekekkel.

Szeretettel várjuk őket, valamint a további iskolánk iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket a elkövetkező hetek alkalmaira:

2019. március 1. (péntek) 17.00 óra, illetve 
2019. március 9. (szombat) 9.00 óra.

(HIÁNYZÓ KÉPEK)