Határtalanul – 2018


Tanulmányi kirándulás a Felvidéken

Intézményünk, a Kálvin János Református Általános Iskola sikeresen pályázott határon túli tanulmányi kirándulásra, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „HATÁRTALANUL!” elnevezésű program biztosított számunkra.

A négy napos kiránduláson április 20-23-ig, a két hetedik osztály 51 tanulója és négy tanára felejthetetlen napokat tölthetett el a Felvidéken. A Szepesség természeti csodáit ismerhettük meg. A gyönyörű helyszínek mellett a magyar kultúráról, a magyar történelemről és az ottani emberek életéről tudtunk meg számos érdekes információt.

A kirándulás előkészítéseként rendhagyó órák keretében készültünk a kirándulásra. Prezentációt, útvonaltervet készítettünk. Így az előzetes ismeretek birtokában csodálhattuk meg Rozsnyót, az Andrássy kastélyt Betléren, a Bélai barlangot, az iglói állatkertet, a lőcsei városközpontot, a Hernád – áttörést, Eperjes és Kassa műemlékeit. A rozsnyói Fáy Zoltán iskola segítségével betekintést nyertünk az ottani iskolák életébe. Szállásunk Tátralomnicon a Magas Tátra lábánál, festői környezetben helyezkedett el.

Felejthetetlen élményekkel tértünk haza, sokat tanulhattunk az útból. Hazatérve beszámoltunk élményeinkről, tapasztalatainkról az iskola tanulóinak és dolgozóinak és a szülőknek.