“Az ének a lélek megtartó ereje…”


„Szolgáljatok az Úrnak örömmel!” (Zsoltárok 100,2)

Az ének a lélek megtartó ereje, azért van, hogy a szív el ne hervadjon.”(Maczkó Mária)

Iskolánk “Tiszta Forrás” Gyermekkórusába ötödik osztályos kortól kezdődően iratkozhatnak be a jó hangi adottságú, énekelni szerető fiúk és lányok. A kórustagság folyamatos, nem egy évre szól!

Az énekkar rendszeresen közreműködik az iskolai ünnepségeken, adventi szolgálatokon, jótékonysági esteken. A kitartó munka jutalma lehet egy-egy kirándulás, melynek utazási költségeit az iskola fizeti. A legtehetségesebb tanulók versenyeken való részvétele szintén az iskola támogatásával valósulhat meg, nyolcadik év végén pedig könyvjutalomban részesítjük a kitartó kórusmunkát végző tanulókat. Bízunk abban, hogy – ezen “tárgyiasult” jutalmak mellett – a legnagyobb jutalmat mégis azok az élmények jelentik a kórustagok számára, melyeket a felkészülés és fellépések során szereznek, s majd hordoznak magukban örök életre!

Az énekkarnak eddig 3 CD lemeze készült el, mellyel nemcsak az énekkarosoknak, hanem másoknak is örömet szeretnénk szerezni. Az elsőt 2008-ban, az utóbbi két lemez anyagát 2010. decemberében rögzítettük. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a tiszta, szép, csengő gyermekhangot, s értékes zenét. Igényüket kérjük jelezzék az iskola titkárságán.

Mottónk: “Csak tiszta forrásból…”

Balogh Ferencné
karvezető